Blog

Multifokális kontaktlencse

Slider

Multifokális kontaktlencse

A multifokális kontaktlencse viselését azoknak ajánljuk, akik mind távolra, mind közelre más-más dioptriájú szemüveget használnak. Jellemzően 40 év fölött jelentkezik ez a bonyodalom, ennek feloldására tökéletes megoldás lehet az amúgy lágy, multifokális kontaktlencse. Azok a páciensek, akik nem szeretnének szemüveget használni sem közelre, sem távolra, nekik ajánlható ez a lencse típus. Működési elvük, kiképzésük hasonló a multifokális szemüvegekéhez. A fej és a tekintés magasságának beállításával biztosítják, hogy viselőjük minden távolságba egyaránt jól lásson. Viselésük konfortos, egyedüli hátrányukat az beszerzési áruk képezi.

Mi a különbség a multifokális és a bifokális lencsék között?

A bifokális kontaktlencsék kiképzése lehetővé teszi mind a távoli, mind a közeli látást. Ezt úgy kell elképzelni, hogy TV nézés közben akár a műsor újságot is el tudja olvasni, de a TV és a kezében tartott újság között lévő tárgyakat homályosabban látja.

A multifokális kontaktlencsék ezek mellett még a köztes távolságban lévő tárgyakról, pl. a számítógép monitorjáról is éles képet képeznek le, vagyis viselőjük mindent élesen lát, ami a környezetében van.