Blog

Színes kontaktlencse

Slider

Színes kontaktlencse

A színes kontaktlencse lehetővé teszi, hogy viselője megváltoztassa a szeme színét, ezáltal fokozva mindennapi megjelenés például egy rock-koncerten, vagy egy Halloween-party alkalmával illetve más különleges alkalmakkor.

A legtöbb ilyen lencsét úgy tervezték, hogy utánozzák a szem színes részét, az úgynevezett íriszt. A szem ezen területe színes formák és vonalak összessége, így a lencsén is sugárirányban elrendezett színes vonalak és formák találhatóak, hogy így segítsék a lencséknek a legtermészetesebb módon jeleníti meg a szemet.

Az, hogy melyik kontaktlencse szín áll a legjobban számos tényezőtől függ, például a haja színétől és a bőre tónusától. De végül is, az határozza meg, hogy milyen megjelenést szeretne elérni - finom és természetes hatásút vagy drámait és merészet.

Néhány jótanács:

  • soha ne cseréljen barátaival kontaktlencsét, mert ezáltal káros baktériumokat is átadhat, ami egy komoly, látását fenyegető szemfertőzést is eredményezhet.
  • Ne viseljen lencsét, ha Önnek fájó, irritált vagy vörös a szeme. Ilyen esetben azonnal forduljon szakemberhez.
  • Ne feledkezzünk meg ezeknek a lencséknek a megfelelő tisztításáról, fertőtlenítésérőlés megfelelő tárolásáról.

Ismeretesek olyan színes kontaktlencsék is, amelyek baleseti vagy műtéti hegek kozmetikai takarását eredményezik.

Biztonságosak a színes lencsék?

Igen, biztonságosak - minaddig, amig az előírásnak megfelelően használjuk és gondozzuk őket. Az alapvető fontosságú, hogy vásárlás előtt keresse fel szemész szakorvosát aki egy vizsgálatot követően megfelelő tanácsokkal látja el Önt.

Csakúgy, mint az más kontaktlencsék, úgy a színes lencsék hordása sem árt a szemnek, ha követi a szakember utasításait, különös tekintettel arra, hogy mennyi ideig lehet viselni és mikor kell cserélni azokat.